Regler för sportsbetting

Regler för sportsbetting

Innan du börjar med sportsbetting online så ska du alltid noga läsa igenom de regler och villkor som finns angivna på den aktuella sajten. Gör även detta även om du sedan tidigare är en van spelare. Reglerna för sportsbetting kan nämligen skilja sig åt mellan de olika aktörerna på marknaden.

18-årsgräns

I regel går det alltid snabbt och enkelt att registrera ett spelkonto. Detta är dock förutsatt du har fyllt 18 år. Denna grundläggande förutsättning gäller för alla spelsajter värda namnet. 18-årsgränsen står som en garant för att sportsbettingsajten är seriös och värnar om ett ansvarsfullt spelande.

Likväl kan det vara så att sportsbettingsajterna har olika hård kontroll. Men skulle du som är under 18 år ha lyckats att skapa ett spelkonto så finns det alltid en risk att sportsbettingsajten ber dig om att verifiera din ålder vid ett senare tillfälle, och då kommer du att bli avstängd.

Odds och vinster

Sportsbettingsajterna erbjuder antingen fasta eller flytande odds. När du har accepterat att spela för ett visst odds så kan detta inte ändrats. När du spelar online så ska du vara medveten om att din sportsbettingsajt kan ha regler för hur mycket du kan vinna under en och samma dag. Detta vinsttak kan gälla även om sajten har accepterat dina spel.

Annullerade spel

Spel på sportsbettingsajter kan annulleras. Då betalas insatsen tillbaka till sportsbettingkontot. Det kan finnas flera anledningar till varför spel annulleras, exempelvis serverproblem, tryckfel eller olika missförstånd. En annan anledning till att spel annulleras kan vara att insatserna har skett i ett syndikat, där det finns ett syfta att överskrida de regler som finns för vinsttak.

Olika regler för olika idrotter

Beroende på vilken sport du satsar pengar så kan reglerna skilja sig åt. Då reglerna för vad i vissa fall kan vara tämligen komplicerade, så är det självklart en fördel om du är bra insatt i det spel som du satsar pengar på.

Om vi exempelvis tar fotboll så ska du känna till ifall du får utdelning på dina insatser efter normal speltid, det vill säga 90 minuter, eller efter eventuell förlängning eller straffsparkar.

Vidare kan det finnas en paragraf som anger hur länge en avbruten match måste spelas för att insatserna ska gälla.

Eftersom det inte är helt ovanligt att matcher skjuts upp på grund av dålig väderlek, eller andra yttre omständigheter, så finns det också regler om hur långt ifrån, i tid räknat, som matchen kan spelas, för att vaden ska gälla.

Kontrollera accepterade valutor

Eftersom många sportsbettingsajter drivs av stora internationella bolag så är det alltid en god idé att kontrollera i vilka valutor de erbjuder spel. Vår svenska kronas ställning gentemot dollar och euro kan ändras ganska mycket från dag till annan. Kom således ihåg att hålla dig uppdaterad om förändringar i kursen.

Vid eventuella tvister

Om du skulle ha några eventuella klagomål så är det viktigt att du meddelar dessa snabbt. Det är nämligen vanligt att klagomål som inkommer för sent, exempelvis en månad efter att vadet ingicks, inte kommer att behandlas. Skulle det vara något som inte täcks in inom de vanliga användarreglerna, så kommer sportsbettingsajten se till det enskilda fallet.